Vegetariánství 0.2

19. března 2014 v 16:00 | Terezka |  Já a vegetariánství
Ahoj,
dnes uvedu několik dalších důvodu, proč si myslím, že je správné nejíst maso a doufám, že to na Vás zapůsobí. :)



2. Veděli jste, že průměrný občan České republiky ročně zkonzumuje přes 40 kg vepřového masa, více jak 10 kg hovězího masa, přes 25 kg masa drůbežího a další? Například v roce 2005 na jednu osobu vycházelo ai 81,4 kg masa a 350 ks vajec. Průměrný člověk tedy za svůj život zkonzumuje stovky mrtvých těl.

3. Hektar půdy určený na pěstování obilovin může poskytnou až pětkrát více bílkovin, než hektar půdy určený na chov dobytku (hektar půdy luštěnin dokonce 10x více) z čehož vyplývá, že 2 hektary půdy můžou uživit:
jednoho člověka, konzumujícího maso,
14 laktoovovegetariánů
nebo 50 veganů.

4. Maso obsahuje řadu chemických látek, kterými je chovatelé preventivně krmí (látky hormonální povahy, antibiotika a další léčiva) nebo vinou znečištěného prostředí, ve kterém "žijí". Hospodářská zvířata pijou vodu znečištěnou těžkými kovy nebo zbytky pesticidů. Toxické látky z továren se vypouštějí do řek a oceánů, kde pronikají do ekosystémů. Tyto jedy se koncentrují v mase ryb, které pak běžně obsahuje tyto toxické látky.

Doufám, že se Vám dnešní článek líbil a budu ráda, když mi dole zanecháte komentář s Vaším názorem. Děkuji. :)


http://ekonomika.idnes.cz/spotreba-masa-v-cesku-058-/ekonomika.aspx?c=A131014_130818_ekonomika_zt
http://www.cszm.cz/clanek.asp?typ=1&id=1075
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 baywatchnights baywatchnights | E-mail | Web | 24. března 2014 v 13:25 | Reagovat

Stejně tak ale platí, že i potraviny rostlinného původu, které jsou k dostání v různých těch super-hyper-marketech, jsou různě chemicky ošetřovány (chemická hnojiva, pesticidy, herbicidy; následně např. i chemické ošetření pomerančové kůry). Bohužel, v tomto ohledu to vyjde tak nějak nastejno.

2 Terezka Terezka | E-mail | Web | 24. března 2014 v 14:31 | Reagovat

[1]: Většina asi ano. Ale dá se najít i plno věcí z farem, bio nebo si sám něco vypěstovat. :-) Což jde teoreticky i se zvířaty...

3 Gil Gil | Web | 26. srpna 2015 v 16:33 | Reagovat

Ta dvojka mi přijde opravdu morbidní :(( Aspoň těch kil hovězího je tam méně. Líto je mi naprosto všech zvířat stejně - prasat, kuřat i krav, ale stejně se mi nejvíc obrací žaludek z toho, že si někdo dá k obědu kus krávy, protože jsou pro nás posvátné ;D

(a já jsem vegan)

4 Terezka Terezka | Web | 27. srpna 2015 v 14:38 | Reagovat

[3]: Mně se hnusí představa jakékoliv mrtvolky na talíři.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama